Четвер
24-05-09
00:30

Все для туристов [313]
Информация о г. Яремча
Все для туристів [308]
Інформація про м. Яремча
All for the tourists of [318]
Information is about the city of Yaremcha
Отдых в Буковеле - Отели [27]



Котедж
"Карпатська тиша"

Відпочинок у Яремче

0977739122 - Любов
0665020962



Вечер в Карпатах

Мага Віра. Сторінка 73




ДЕНЬ 16
98. Слова «жінка», «жена», «життя» виникли з санскритського коріня «жа», що значить «життя», «народження». Слово «жая» у «Рик Ведах» значить «жінка». Брагман каже «жанака», тобто «жінка». Санскритське слово «жата» значить «життя», «появлення життя».
Слово «муж» виникло з санскритського коріня «маг», що значить «могутній», «мужній». А «чоловік» значить «перший», «чоловий».
Будда вважав, що чоловік — творіння мужніше, як жінка; жінка — це мати, мати дає життя. Жінка живе чуттями, які не завжди керовані врівноваженим розумом. Він (Будда) не радив приймати жінок до Об'єднання Буддистів. Він (може тому, що походив з роду кошових (кшатриїв) казав, що жінка, перебуваючи між чоловіками, творитиме балакучість і заздрість. Подібні переконання були й між козаками на Запорозькій Січі.
На прохання учнів Будда погодився, щоб було створене окреме Об'єднання Буддисток. Час показав, що там, де чуттєвість володіє над глуздом, згоди не буває.
99. Будда досконало знав себе. Відчувши, що приходить кінець Його земному життю, Він сказав: «Час відмовитися від тіла і йти у світ нірвани».
Учні, почувши ці слова, сказали: «Учителю, рано покидаєш світ. Рано заходить сонце». Будда спокійно відповів: «Все, що було вам потрібне, я вже передав. Я все віддав, і не маю стиснутого кулака, щоб щось затримати для себе».
Незважаючи на те, що Будда, будучи багатим принцом, відмовився від земних скарбів (навіть свій одяг віддав жебракові) і жив, отримуючи від людей кусень хліба, знаходилися такі, що нарікали на Нього. Нарікали, що Він не бере до уваги добрих порад. «А що таке добра порада?» Для однієї людини добра порада є доброю, а для другої — ні.
«Нарікайли — малі люди, які хотіли наріканням на Будду звернути на себе увагу, — говорив Ананда. — Є на світі воля: є воля давати поради і є воля брати поради, або — ні».
Той, хто дає пораду і злиться, що його порада не береться до уваги, вважається невихованою людиною. Не треба втотожнювати пораду з вказівкою, яку дає учитель учням і яку учні зобов'язані виконувати.
100. Буддині апостоли говорили: той, кому наука Будди подобається, іде до Будди і стає буддистом. Той, кому наука Будди не подобається, не йде до Будди і не стає буддистом. У цих твердженнях немає нічого нового: на таких добровільних віровизнаннях побудовані всі в світі релігійні, духовні й теософські рухи.
В Об'єднанні Буддистів панує строгий Закон Порядку. Став буддистом — виконуй накази наставників, живи так, як учить Будда. І той, хто хоче належати до Об'єднання Буддистів, повинен без нарікань, без балакучости і без лінивства виконувати накази.
Варто зазначити, що в Об'єднанні Буддистів, як у війську, суворо визначена кожна година. Усі встають на поклик дзвінка, всі купаються, всі одночасно моляться і славлять Будду, і всі мають один харч і один одяг.
Той, хто не бажає підпорядковуватися наказам буддистських провідників, позбавляється прав звати себе буддистом, і йому повідомляють, що в Об'єднанні Буддистів він пошани немає. Чому така суворість? Дисципліна — священний шлях духовного і тілесного самовдосконалення. Хто проти дисципліни, той проти правильного мислення, проти правильних почувань і хвилювань.
Мудрий народ той, який сам вільно творить закони дисципліни і їх з гідністю виконує — так утверджує успіх, віру і силу свого національного «Я».
101. Учні уважно слухали оповіді Будди. Вони ніколи злим словом не принижували слух свого Учителя. Вони боронили Його від злих людей. Вони ніколи наріканням не тривожили душі Його. Вони знали, що Будда слухає тільки мудрі слова. Злих слів (навіть коли вони голосно й погрозливо сказані) Будда не чує. Він не сперечається з злом і не приятелює з тими, які не вміють самоконтролем ошляхетнювати свої почування. Той, хто злився на Будду, сам ставив себе в становище неврівноваженої людини.
102. Будда, повідомивши, що вже відмовляється від свого тіла, сказав учням: «Я вже старий. Мені 80. Вже померли мої влюблені учні Шарипутра і Мутаголяна. Час і мені».
Будда попросив учнів (учні мали ті самі роки, що й Будда), щоб вони приготували Йому ліжко. Він змучений спрагою, просить води. Він каже: «Я спраглий, о Ананда, пити хочу».
Будда, чуючи, що Його серце сповільнює хід, сказав: «Сьогодні, мої учні-побратими, я прощаюся з вами. Моє тіло, як і всі складові частини життя, проминаюче. Усердно трудіться для свого спасіння. Утілюйте в життя науку, яку я вам дав».
103. У Буддистів є оповідання, що смерть Будди супроводжувалася здриганням землі. Він лежав мертвий у селі Кусинара. Вісім селищ, в яких Він любив перебувати, сперечалися між собою — хто має ховати Учителя?
Будду (за оріянським звичаєм) вогонь возніс до небесної високості. Вогонь охоронив Його тіло від темряви і розкладу. У всіх релігіях (і про це я кажу в оповіді «Різдво Світла Дажбожого») живе закон, що великі пророки, сини Божі возносяться на небо.
Буддисти ніколи не кажуть «помер Будда». Вони кажуть, що «Будда прийшов з Вічности і Будда пішов у Вічність». Вони вірять, що Будда — Мудрість Світу, Будда — Таїна Світу, Будда — Закон Світу, Будда — Шлях Світу.
Вони не кажуть, що Будда є Богом. Але їхні пояснення, хто такий Будда, створюють враження, що (в розумінні, наприклад, християнізму або ісламізму) Будда має всі властивості Бога. Буддисти поклоняються Будді майже так, як християни Христові. Є та різниця, що християни звуть Христа Богом, а буддисти звуть Будду Законом Світу.
104. На статуях Будди (на грудях Будди) зображена свастика. Я вже говорив, що санскритське слово «свастика» походить з слова «свастя», що відповідає сьогоднішньому українському «щастя». «Свастя» значить «світло», і звідси походить слово «свято», «святість»; «святий» значить «світлий». «Святий Боже» значить «світлий Боже», і такими словами українець (русич) починав молитву в передхристиянській Україні (Русі), маючи світлу віру в світлого Бога.
105. Будда вважав, що він ішов оріянським шляхом життя. У «Ведах» («Рик Ведах») визначено, що оріянський шлях життя ознаменований світлом (свастям). Свастика в оріян є символом вогню і світла. Усі ведійські святині в Індії біля вівтарів мають свастику.
Магаматга Ґанді, ім'я якого шанує Европа, вважав, що його життя — шлях свастики. Будучи в Делі, я звернув увагу, що музеї Ґанді ознаменовані свастикою. Діти в школах Індії навчаються, що п'ять тисяч років тому прибули оріяни до Індії, тримаючи в руках символ світла (свастику). Свастикою (меандрами) прикрашені палаци Іраку, Криту, Греції, Англії, США (навіть головна бібліотека Ню Йорку).
106. Сьогодні археологи устійнили, що не Індія, не Греція, не Крит, не Німеччина, не Мехіко, а Україна — Вітчизна свастики. На багатих просторах України запалало світло перших проявів культури і цивілізації народів Білої раси.
Відомо, що перші християни вважали свастику своїм релігійним символом, але вони не називали її свастикою. В їхній уяві це був хрест з загнутими кінцями. Гітлер, побачивши хрест із загнутими кінцями на стіні в монастирі, вирішив його намалювати на прапорі Німецької націонал-соціялістичної робітничої партії. Він казав, що «гакенкройц» — знак динамізму. Гітлер тільки пізніше дізнався, що «гакенкройц» є символом індуської релігії, символом джанізму і буддизму, і має оригінальну назву «свастика».
107. Історик Дж. Кембел у книзі «Маски Богів», виданій в Ню Йорку в 1959 році, пише, що «Найкращий зразок свастики, що нам відомо, знайдено (біля Києва) біля селища Мізинь, свастика знайдена біля Мізині, викарбувана на фігурі летючої птиці, яка зроблена з мамонтової кості. І цей символ ототожнюється у буддистському мистецтві з летом Будди».
Будда (статуя Будди) з свастикою втілює, в розумінні буддистів, Жалість і Співчуття. Варто, щоб українець, завітавши до Чикаго, відвідав історичний музей (біля озера) і оглянув цю статую Будди.
Не винувата свастика, що її причепив собі на груди тиран Гітлер. Не винувате слово «Русь», що його собі присвоїли хани Москвинського государства. Не винуваті серп і молот, що їх причепили собі на груди тирани — сталінці, які закатували мільйони селян і робітників. Серп (звідси й походить слово серпень) вживали наші предки (трипільці) як священне знаряддя хліборобської культури шість тисяч років тому.
108. Фіґура летючої птиці, про яку пише історик Дж. Кембел, це блискавиця — знамено Дажбоже, або, як я вже говорив, «жар-птиця» (тризуб). Через невпорядкованість знань історії рідної ми вживаємо слово «тризуб». Герб України (і про це я вже говорив) не має нічого спільного з зубами.
Герб України — це триєдине знамено Скитії (Оріяни) Трисуття. Про те, що оріяни вірили, що світ створений з Трьох Основ (Народження, Життя і Небуття), і це поняття особливо виразно проявлене у «Ведах», я говоритиму при іншій нагоді.
109. Узявши в руки «Ля Розе енциклопедію», видану в Лондоні в 1953 році, читаємо: «Будда вічно був», «Будда мав різні втілення на Небі й на Землі», «І нарешті сталося Його останнє перевтілення. Він інкарнувався в родині короля Сакиї, який володарював у Капілавасту на границі Непалю».
Історики релігій світу, вивчаючи буддизм, дізналися, звідки походить устійнена в християнізмі догма, що «Христос вічно був», «Христос з волі Бога Саваота прийшов на землю, щоб у вигляді Боголюдини маніфестувати силу і волю Господню і страждати за грішників».
110. Будда нічого не написав. І тому після Його смерти між учнями появилися протилежні тлумачення Його науки. Щоб устійнити одне поняття науки Будди (а там, де одне поняття, панує духовна єдність одновірів), учні скликали Буддистський З'їзд. На Буддистський З'їзд прибув вірний учень Будди славний Ананда.

Зараз, Ви читаєте сторінку Дажбожу, №73




[09-10-12][Все для туристов]
Музеи нашего края - А Вам интересно? (0)

[09-08-15][Відпочинок за кордоном.]
Визначні пам'ятки Кіпру (0)
[09-07-30][Відпочинок і поради]
Хто добре працює? Той, хто добре відпочиває (0)
[09-07-30][Відпочинок за кордоном.]
Версаль - дорогий куточок (0)